Ρεβιθόρυζο με βούτυρο και λεμόνι, η κορυφαία συνταγή της Ελληνικής κουζίνας!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 10/08/2023

Μια υγιεινή και υψηλής διατροφικής αξίας συνταγή. Ρεβιθόρυζο με βούτυρο και λεμόνι, η κορυφαία συνταγή της Ελληνικής κουζίνας. Το πιο γρήγορο και θρεπτικό μεσημεριανό. Απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς
  • 1 φλ.τσ. ρύζι για πιλάφι
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Λίγο αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σουρώνουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τη δάφνη να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει το νερό, ξαφρίζουμε με μια κουτάλα μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός.

Αλάτι δεν βάζουμε για να μην σκληρύνουν τα ρεβίθια.

Τα βράζουμε περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια σουρώνουμε, φροντίζοντας να κρατήσουμε  3 φλιτζάνια νερό, μέσα στο οποίο έβρασαν.

Έπειτα σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το ρύζι μέχρι να ξανθύνουν.

Μετά προσθέτουμε τα ρεβίθια, το νερό που κρατήσαμε, το βούτυρο, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.

Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι.

Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό και μελωμένο, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας και ρύζι μπασμάτι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας