Ιταλικό ριζότο Mantecato με σαφράν και λαχανικά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 26/05/2022

Μια υπέροχη συνταγή, ιδανική για δείπνο. Ιταλικό ριζότο Mantecato με σαφράν και λαχανικά.  Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα. Συνοδέψτε το με ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 320 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 γρ. σαφράν
  • 1 λίτ. ζωμός χορταρικών
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, φρέσκο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 1 λευκό κρασί, ξηρό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους.

Σοτάρουμε σε ψηλό κατσαρολάκι το φρέσκο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια για μερικά λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Κατόπιν ρίχνουμε τμηματικά το ζωμό λαχανικών, τα λαχανικά και το σαφράν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 20 λεπτά.

Όταν το ριζότο είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αλατοπίπερο και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να γίνει ένα σώμα.

Τέλος, σερβίρουμε το ριζότο καυτό στα πιάτα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με κάποιο άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας όπως γραβιέρα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ριζότο

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας