Ρυζόπιτα (ή λιακρόρ)

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Για αρχή θα φτίαξουμε το φύλλο. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι σιγά σιγά με νερό και ζυμώνουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι μια κουταλίτσα, συνεχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας και λάδι μέχρι να πάρει η ζύμη όλο το αλεύρι και να γίνει μια μαλακιά ομοιόμορφη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για το ρύζι με αναλογία ένα ποτήρι νερό και ένα ποτήρι ρύζι αν έχουμε κρατήσει το νέρο απο το κοτόπουλο το βράζουμε σε αυτό και βάζουμε ένα κύβο λαχανικών και ένα κύβο ζώμό κοτόπουλο. Το αφήνουμε να βράσει, ΟΧΙ όμως τελείως αλλά να κρατάει, ανακατεύντας συνέχεια γιατί θα μας κολλήσει. Ρίχνουμε μπόλικο πιπεράκι.

Κόβουμε τη ζύμη σε δύο ίσες μπάλες.Ανοίγουμε το φύλλο με ένα πλάστη να είναι λίγο χοντρό και το στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί, το φύλλο θα πρέπει να προεξέχει απο το ταψί, ανοίγουμε και στο ίδιο μέγεθος το άλλο κομμάτι.

Ρίχνουμε στο ταψί το ρύζι και φυτεύουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο που τα έχουμε κόψει, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι (και αν είσαστε από την πρέβεζα βάζετε και το φλουρί, αφού εκεί αυτήν την πίττα φτίαχνουν για βασιλόπιττα!) βάζετε και το άλλο φύλλο από πάνω και τα κομμάτια που περισσεύουν τα διπλώνετε σε ρολλάκια περιμετρικά στο ταψί. Αλείφουμε με το αυγό από πάνω, αν δεν τα πάτε καλά με τα φύλλα αγοράστε έτοιμα φύλλα κουρού ή σφολιάτας.

Την ψήνουμε για μία ώρα περίπου μέχρι να κοκκινίσει (από την ντροπή της που θα την φάμε)...

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Εικόνα: ALEXANDRA

προχοχή αν βάλετε φλουρί μην το φάτε χιχιχ!!!!

Εικόνα: dimitris

Καλή φάση!

Δηλαδή η βασιλόπιτα στη Πρέβεζα δεν είναι γλυκό, ε;

Εικόνα: ALEXANDRA

Όχι δεν είναι.
Επίσης όποιος θέλει μπορεί να βάλει μέσα 2 καρότα τρίμμενα και ένα κρεμμύδι βρασμένα δίνει γεύση..


Βρείτε τις συνταγές μας παντού