Σαλάτα μισίρ με άρωμα Τουρκίας

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 29/09/2022

Θέλετε να δοκιμάσετε μια ξεχωριστή σαλάτα πλούσια σε γεύση και υλικά; Η υπέροχη σαλάτα Μισίρ, προέρχεται από την Τουρκία και υπόσχεται μοναδική απόλαυση και αρώματα. Φτιάχνεται πανεύκολα!

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό τρυφερό, πράσινο λάχανο, χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 2 φλ. τρυφερές ανθοκορφές κουνουπιδιού
  • 3-4 μέτρια καρότα, σε λεπτά φετάκια
  • 3-4 φρέσκα γογγύλια (ρέβες), σε λεπτά φετάκια
  • 3-6 φρέσκιες καυτερές πιπεριές, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μισή κ.γλ. χονδρό αλάτι
  • 3 κ.σ. (ή και περισσότερο) φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε το λάχανο, τις πιπεριές, το κουνουπίδι, τα καρότα, τα γογγύλια και τις καυτερές πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ.

Τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με τα δάχτυλα μας, για 1 λεπτό (φοράμε πλαστικά γάντια αν φοβηθούμε  ότι οι πιπεριές θα ερεθίσουν τα χέρια μας).

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε ακόμα μερικές φορές.

Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη κουζίνας και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, την ανακατεύουμε ακόμα μια φορά, τέλος αδειάζουμε τον περισσότερο από το χυμό και τη σερβίρουμε.

Η σαλάτα μισίρ είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Δοκιμάζουμε τη σαλάτα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα λεμόνι και ελαιόλαδο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας