Tηγανίτες με καρύδια, σουσάμι και μέλι, όπως στην Κρήτη

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Οι τηγανίτες δεν είναι εφεύρεση της σύγχρονης μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Αντίθετα, είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που προέρχεται από τα βάθη της αρχαιότητας, μια και στην αρχαία Ελλάδα έφτιαχναν και έτρωγαν τηγανίτες για πρωϊνό. Λέγεται μάλιστα ότι πρώτοι οι αρχαίοι Ελληνες είχαν φτιάξει τηγάνια για να μαγειρεύουν το φαγητό τους και από εκεί πήραν το όνομά τους και οι τηγανίτες. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά σε κάθε σχεδόν τόπο στην Ελλάδα ξέρουν να φτιάχνουν τηγανίτες με δεκάδες παραλλαγές. Εδώ θα δούμε την πιο απλή συνταγή για τηγανίτες με μέλι, σουσάμι και καρύδια όπως θα τις φάτε και θα τις απολαύσετε και στην Κρήτη.

Σε μία λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μας.

Ανοίγουμε μια μικρή λακούβα στην μέση του αλευριού. 

Εκεί βάζουμε το ελαφρά χτυπημένο αυγό, το μισό κουταλάκι λάδι, τις σταγόνες του λεμονιού και το αλάτι. 

Ανακατεύουμε τα υλικά για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό και ταυτόχρονα ανακατεύουμε την ζύμη μας καλά με ένα κουτάλι ώστε  να γίνει αραιή σαν κουρκούτι.

Παράλληλα, βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό λάδι στο μάτι της κουζίνας μας.

Οταν κάψει το λάδι στο τηγάνι, παίρνουμε ένα κουτάλι,  το βουτάμε κάθε φορά σε νερό και μετά παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό μας και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μας για 3-4 λεπτά. Βάλτε 2-3 τηγανίτες κάθε φορά και προσέξτε να μην τις βάλετε πολύ κοντά τη μία στην άλλη γιατί θα κολλήσουν!

Μόλις δούμε τις τηγανίτες να ροδοκοκκινίσουν, τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τέλος, όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα, βάζουμε όλες τις τηγανίτες σε μία μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και σουσάμι.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές και τρώμε για να γλυκάνουμε τη ζωή μας!

Συμβουλή:

  • Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τελείως το αυγό από τη συνταγή και τότε θα έχει ένα πλήρως vegan πρωινό!
Κατηγοριοποίηση συνταγής


Βρείτε τις συνταγές μας παντού