Ζελέ φράουλα με γιαούρτι

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό σε χρόνο dt; Μη το σκέφτεστε. Το δροσιστικό ζελέ φράουλα με γιαούρτι είναι η λύση που ψάχνετε. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ότι πρέπει. Οικονομικό και πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4 κουτιά ζελέ φράουλα
  • 4 κούπες νερό ζεματιστό
  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 4 κούπες φράουλες
  • Μισή κούπα ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

  • 100 γρ. σαντιγί
  • Μερικές ολόκληρες φράουλες
  • Σάλτσα φράουλας

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 4 κούπες φράουλες, σε φετάκια
  • 1μισή κούπα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά φτιάχνουμε το ζελέ με το ζεματιστό νερό και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.

Αφού πήξει και κρυώσει, το βάζουμε στο πολυμίξερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες σε κομματάκια, τη ζάχαρη και το γιαούρτι.

Τα ανακατεύουμε στο μίξερ, μέχρι να ενωθούν καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φόρμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας.

Βάζουμε τις φράουλες σε αντικολλητική κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις φράουλες.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.

Έπειτα τις σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να επιτύχουμε μια γυαλιστερή κόκκινη σάλτσα με κομμάτια φράουλας.

Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σάλτσα 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή 3 μήνες στην κατάψυξη σε πλαστικά σακουλάκια, μοιρασμένη στις ποσότητες που θέλουμε. Γίνεται 4 κούπες.

Τέλος όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, το ξεκαλουπώνουμε, γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγί και μικρές ολόκληρες φράουλες, βουτηγμένες στη σάλτσα φράουλας (αφού τις έχουμε αφήσει πρώτα σ' ένα πιάτο να στραγγίξουν λίγο), για να γυαλίσουν και να στέκονται καλά πάνω στη σαντιγί.

Το ζελέ φράουλα με γιαούρτι είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για να μην κολλήσει το ζελέ, βρέχουμε καλά τη φόρμα με νερό ή την περνάμε με λίγο καλαμποκέλαιο (από μέσα)
  • Για να σταθεί σωστά το ζελέ στην πιατέλα, βρέχουμε την πιατέλα με λίγο νερό.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας