Οι δροσερότερες συνταγές για παγωτό

Η δροσιστική γλυκιά απόλαυση που συνδέεται όσο τίποτα άλλο με τις παιδικές, ανέμελες αναμνήσεις, δεν είναι άλλη από το παγωτό.  Δεν είναι τυχαίο πως μπορεί να μας φτιάξει το κέφι από την πρώτη μπουκιά, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως, ποιος ήταν αυτός που δημιούργησε το αγαπητό αυτό γλύκισμα και χάρη σ’ εκείνον το απολαμβάνουμε κι εμείς;

Ιστορική αναδρομή

Γενικά για την ιστορική προέλευση του παγωτού οι πληροφορίες και δημοσιεύσεις είναι αντικρουόμενες. Η πρώτη μορφή παγωτού έχεις τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Λέγεται πως ο Μέγας Αλέξανδρος απολάμβανε να τρώει φρούτα που είχαν παγώσει από το χιόνι, περιχυμένα με μέλι.  Ιστορικές πηγές αναφέρουν πως το  παγωμένο επιδόρπιο το προτιμούσαν επίσης οι Φαραώ, αλλά κι αργότερα ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρωνας.  Η πιο διαδεδομένη θεωρία είναι πως το παγωτό εφευρέθηκε στην Κίνα, κατά την περίοδο της δυναστείας των Tang, και μάλιστα λέγεται ότι το παρασκεύαζαν από χιόνια των Ιμαλαΐων, γάλα, μέλι και κρέμα ρυζάλευρου.

Ο πρώτος άνθρωπος που δημιούργησε μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από το λατρεμένο γλύκισμα ήταν ο Αμερικανός  Jacob Fussel που το 1851 έστησε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής παγωτού.  Έτσι, όλα άρχισαν να κυλούν γρηγορότερα για να φτάσουμε στο σήμερα όπου στεκόμαστε με τις ώρες μπροστά από τα ψυγεία για να διαλέξουμε γεύσεις.

Οι επτά συνταγές που προτείνουμε για παγωτό

Παγωτό σοκολάτα, το πιο δροσιστικό που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, που θέλουν ακόμα και το παγωτό να έχει την ίδια γεύση, αυτή η συνταγή είναι σίγουρα χρήσιμη. Δοκιμάστε οπωσδήποτε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο και δροσιστικό παγωτό σοκολάτα και δεν θα χάσετε. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο!

Παγωτό φιστίκι, η καλύτερη συνταγή που έχετε δοκιμάσει

Μια συνταγή για παγωτό που θα σας αρέσει πολύ. Αν είστε λάτρης των ξηρών καρπών το παγωτό φιστίκι είναι ότι πρέπει! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Παγωτό φράουλα, εύκολο και απλό!

Ένας υπέροχος τρόπος για να αξιοποιήσετε τις φράουλες που έχετε στο σπίτι. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το εύκολο παγωτό με γεύση φράουλα και δεν θα χάσετε. Ελαφρύ και απολαυστικό!

Παγωτό βανίλια, το πιο εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι

Η συνταγή για το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλύκισμα. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο παγωτό βανίλια με υλικά που έχετε στο σπίτι. Το άρωμα του είναι απλά μοναδικό. Δοκιμάστε το!

Παγωτό σπιτικό, με στιγμιαίο καφέ!

Εάν είστε λάτρης του καφέ τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς, παγωτό με στιγμιαίο καφέ. Μια εύκολη συνταγή για παγωτό που θα μας θυμίσει πολύ την γεύση του πολυαγαπημένου μας Τιραμισού. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Παγωτό βερίκοκο, συνταγή για τους λάτρεις του παγωτού!

Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για ένα γευστικό αλλά όχι τόσο συνηθισμένο παγωτό για τις ζέστες μέρες του καλοκαιριού, που αξίζει να δοκιμάσετε. Παγωτό βερίκοκο!

Παγωτό με γεύση πεπόνι

Η καλύτερη συνταγή για να αξιοποιήσετε το υπέροχο αυτό φρούτο του καλοκαιριού, το πεπόνι. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το διαφορετικό παγωτό και δεν θα χάσετε. Είναι δροσιστικό και άκρως γευστικό. Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας!

Οι νέες συνταγές μας