Χταποδάκι με φάβα, η απόλυτη νοστιμιά!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 14/11/2023

Μια νηστίσιμη συνταγή που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας. Χταποδάκι με φάβα, η απόλυτη νοστιμιά! Ο συνδυασμός των γεύσεων μας ταξιδεύει με το θαλασσινό αέρα στα ελληνικά νησιά. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό περίπου χταπόδι
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ.τσ. φάβα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 2 φλ.τσ. λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι μαζί με το λευκό κρασί μέχρι να μαλακώσει.

Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το σοτάρουμε με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Έπειτα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, σε μικρό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κατόπιν πλένουμε καλά τη φάβα, τη βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε άφθονο νερό τόσο ώστε να τη σκεπάζει.

Την αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά χωρίς να την ανακατεύουμε, ξαφρίζοντας συχνά.

Ύστερα από 30 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο στο οποίο τα σοτάραμε.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη φάβα στη φωτιά για αλλά 15 λεπτά.

Πριν πιει όλο το νερό, την πολτοποιούμε κάνοντάς την πουρέ.

Τέλος, σερβίρουμε τη φάβα και από πάνω το χταποδάκι μας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πασπαλίζουμε το χταποδάκι και τη φάβα με λίγο ρίγανη για να πάρει μια έξτρα νοστιμιά.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας