Κορμός Σοκολάτας

Συνταγή από provetza | Ενημερώθηκε στις 07/01/2022

Λαχταριστός κορμός σοκολάτας, έτοιμος μέσα σε 20 λεπτά! Κι όμως, με την παρακάτω συνταγή θα μπορέσετε και σεις να το ετοιμάσετε και κυρίως να το απολαύσετε!

Ξεκινάμε σπάζοντας τα πτι-μπερ σε μια μεγάλη λεκάνη. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι (ή μπεν-μαρί) το οποίο βάζουμε σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Όταν λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα για να γίνουν ένα. Βγάζουμε το κατσαρολάκι (ή μπεν-μαρί) από τη μεγαλύτερη κατσαρόλα και βάζουμε και τη ζάχαρη, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, έπειτα προσθέτουμε το κακάο και τις βανίλιες. Σε ένα άλλο πιάτο σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε στο μίγμα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα για λίγο και πλέον το μίγμα μας είναι έτοιμο! Βάζουμε τα μπισκότα σε μια μεγάλη λεκάνη και τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.

Ραντίζουμε με το γάλα και στη συνέχεια με το κονιάκ, και έπειτα προσθέτουμε τα καρύδια.

Έφτασε η στιγμή της μίξης, αδειάζουμε το μίγμα μας στη λεκάνη με τα μπισκότα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Ο κορμός είναι έτοιμος! Δεν έχουμε παρά να το τοποθετήσουμε στο σχήμα που θέλουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Συμβουλές για τέλειο κορμό σοκολάτας

Ο κορμός σε άλλους αρέσει κατευθείαν από την κατάψυξη (θυμίζει πολύ παγωτό), αλλά οι περισσότεροι θα τον προτιμήσουν στο ψυγείο. Οπότε αφού παγώσει για καμιά ώρα στην κατάψυξη μπορούμε να το διατηρήσουμε (μέχρι να εξαφανιστεί) στο ψυγείο.

Επίσης, όσον αφορά το σχήμα, πέρα από το κλασσικό (μακρόστενο) μπορούμε να πειραματιστούμε σχηματίζοντας μικρές μπαλίτσες!

Αν το δοκιμάσετε γράψτε οπωσδήποτε σχόλια πώς σας φάνηκε! Για όσους αρέσκονται σε πιο υγιεινές συνταγές, θα ακολουθήσει συνταγή για παστέλι με σουσάμι και μέλι!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (21 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας