Μανιταρόσουπα, η πεντανόστιμη γαλλική συνταγή!

Από Ρεμί, 21 Νοέμβριος, 2020
Μερίδες

Αυτή η συνταγή για μανιταρόσουπα είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αλλά και για ένα απολαυστικό γεύμα. Πρόκειται για μια γαλλική συνταγή, πεντανόστιμη και ελαφριά. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 230 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 1 κούπα ζωμό κότας
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. κρασί Μαδέρα
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κρόκο αυγού
  • Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το κοτόζουμο και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα και να γίνει λείο και παχύρρευστο.

Ρίχνουμε έπειτα το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου με το καπάκι κλειστό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος, μετά βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αφήνουμε ολόκληρα κάποια μανιτάρια για το τέλος και τα προσθέτουμε στη σούπα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και έπειτα γαρνίρουμε με τον άνηθο.
  • Αντί για ζωμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν κύβο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας