Υλικά Συνταγής
Αυτή είναι μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσουμε τα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη, ένα φαγητό με γεύση που απογειώνει! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ζυμαρικό προτιμάτε, εμείς απολαύσαμε τον τόνο με σπαγγέτι.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και με αρκετό αλάτι.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον τόνο και τον κάνουμε κομματάκια όσο μικρά θέλουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κάπαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και αμέσως μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, την οποία όμως έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με τον τόνο και την κάπαρη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βασιλικό (όσο θέλουμε) και το τσίπουρο.
Ανακατεύουμε καλά και τα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη είναι έτοιμα!
Σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη και καλή μας όρεξη.