Υλικά Συνταγής
Η γαλοπούλα δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν πολύ ωραίες συνταγές με γαλοπούλα, όπως αυτή εδώ για να μαγειρέψουμε φιλέτο γαλοπούλας με σος ροκφόρ. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ζυμαρικά όπως ταλιατέλες, λιγκουίνι ή απλά σπαγγέτι. Ότι κι αν διαλέξετε το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Να η συνταγή.
Χτυπάμε λίγο τα φιλέτα της γαλοπούλας για να μαλακώσουν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τα φιλέτα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ροκφόρ:
Λιώνουμε το ροκφόρ με ένα πιρούνι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στο ροκφόρ το σκόρδο, το γάλα και το μπράντι.
Μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Βάζουμε τα σοταρισμένα φιλέτα της γαλοπούλας σε ένα ταψί.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ροκφόρ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Όταν είναι όλα έτοιμα, σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη πιατέλα, μαζί με τα φιλέτα της γαλοπούλας.
Πασπαλίζουμε με το αγαπημένο μας τριμμένο τυρί και μαϊντανό.
Τα φιλέτα γαλοπούλας με σάλτσα ροκφόρ ειναι έτοιμα! Καλή όρεξη!
Συμβουλή: Αν σας έχει μείνει γαλοπούλα από την προηγούμενη ημέρα, δοκιμάστε να την μαγειρέψετε με αυτή τη συνταγή!