Υλικά Συνταγής
Αυτή η συνταγή είναι για όσους τρελαίνονται για σπιτικούς λαχανοντολμάδες...
Αρχικά, καθαρίζουμε το λάχανο (κόβουμε το κοτσάνι του) και το βράζουμε ολόκληρο σε μια κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φύλλα του. Έπειτα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση για τους λαχανοντολμάδες μας. Σε μια λεκάνη, βάζουμε τον κιμά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνιθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε επίσης ένα φλυτζάνι λάδι, το φλυτζάνι με το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά.
Παίρνουμε ένα-ένα φύλλα από το βρασμένο λάχανο, το απλώνουμε και βάζουμε μέσα μια κουταλιά από τη γέμιση. Το διπλώνουμε προσεκτικά σε ντολμαδάκι.
Παίρνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα και στρώνουμε στο κάτω μέρος της φύλλα από το λάχανο (για να μην μας κολλήσουν οι λαχανοντολμάδες). Βάζουμε προσεκτικά ένα-προς-ένα τους λαχανοντολμάδες μας στην κατσαρόλα. Στύβουμε ένα λεμόνι, και «χτυπάμε» το χυμό του μαζί με το υπόλοιπο ένα φλυτζάνι λάδι. Ρίχνουμε το λαδολέμονο μέσα στην κατσαρόλα.
Τέλος, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, και σιγοβράζουμε για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις οι λαχανοντολμάδες πιουν το νεράκι τους είναι έτοιμοι. Σερβίρονται και κρύοι.
Καλή μας όρεξη!