Ψωμάκια κανέλας εύκολα και αγαπημένα!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 23/07/2024

Μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Ψωμάκια κανέλας εύκολα και αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους. Αποτελούν ένα ιδανικό κέρασμα για κάθε περίσταση. Ιδανικά για πρωινό, brunch, ή ως απογευματινό κολατσιό, ταιριάζουν τέλεια με καφέ ή τσάι. Ετοιμάστε τα εύκολα και γρήγορα, με απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις οδηγίες μας και αφήστε τα μαγικά αρώματα της κανέλας να γεμίσουν το σπίτι σας.

Υλικά συνταγής

  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  • 1 φακελ. ξερή μαγιά
  • 200ml χλιαρό γάλα  
  • 70 γρ. χλιαρό βούτυρο, λιωμένο  
  • Μισό φλ.τσ. ζάχαρη  
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη  
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου  

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά τοποθετούμε όλα τα υλικά, αλεύρι, μαγιά, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στο ζυμωτήριο για 5 λεπτά περίπου, έως ότου μαζευτούν σε μπάλα.

Η ζύμη θα είναι λίγο πιο υγρή γι’ αυτό βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και αλευρώνουμε τον πάγκο.

Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη και ζυμώνουμε για 5 με 10 λεπτά έως ότου γίνει λεία και δεν κολλάει πια στα χέρια.

Την βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 ώρα περίπου.

Όταν ανέβει η ζύμη, την ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα.

Ενώνουμε με κουτάλι όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα αλείφουμε τη γέμιση στη ζύμη, την τυλίγουμε σε ρολό και την κόβουμε σε φέτες πάχους 3 εκατοστών.

Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες τα ψωμάκια κανέλας, σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να ανέβουν (φουσκώσουν) για 30 λεπτά περίπου.  

Εν τω μεταξύ έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Όταν φουσκώσουν τα ψωμάκια, τα αλείφουμε με γάλα ή με διάλυμα αυγό + γάλα, γύρω – γύρω.

Τέλος τα ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν και φουσκώσουν.

Τα ψωμάκια κανέλας είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με μαύρη.
  • Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαργαρίνη.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας