Γλυκά ψωμάκια με αμύγδαλα, φανταστικό γλύκισμα!

Υλικά συνταγής
Γλυκά ψωμάκια με αμύγδαλα, φανταστικό γλύκισμα!

Αυτή εδώ είναι μια πολύ καλή συνταγή για ψωμάκια με αμύγδαλα. Αυτά τα ψωμάκια είναι στην πραγματικότητα ένα γλύκισμα τόσο γευστικό που κάνεις δεν θα μπορέσει να φάει μόνο ένα. Είναι μπελαλίδικα, αλλά ιδανικά για να συνοδεύσουμε τον πρωϊνό μας καφέ ή για σνακ στη δουλειά.  Εσείς θα αντισταθείτε;

Υλικά Συνταγής

  • 15 γρ. μαγιά μπύρας
  • 130 ml γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σαν αλεύρι
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Καταρχάς σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα, ίσια-ίσια να γίνει χλιαρό.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Λιώνουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα και το αφήνουμε για 10 λεπτά να γίνει ζύμωση.

Προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και τα δουλεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ψωμάκι, μικρο σαν προζύμι.

Τυλίγουμε το προζύμι σε πετσέτα και το βάζουμε να ξεκουραστεί σε χλιαρό μέρος, για μισή ωρίτσα περίπου.

Παράλληλα, βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο. Επειδή θέλουμε το βούτυρο μας να είναι μαλακό, μπορούμε να το ζεστάνουμε κι αυτό λίγο.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι από το αμύγδαλο και κάνουμε μια γούβα στο κέντρο όπου βάζουμε το προζύμι, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το μαλακωμένο βούτυρο και το αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν η ζύμη αρχίσει να αποσπάται από τα τοιχώματα της λεκάνης, την αδειάζουμε στο τραπέζι και τη ζυμώνουμε δυνατά με τα χεριά, ώσπου να γίνει ελαστική και απαλή.

Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια σε σχήμα αυγών και άλλα μικρότερα σε σχήμα φουντουκιών.

Τοποθετούμε, πιέζοντας ελαφρά τα μικρά κομμάτια της ζύμης πάνω στα μεγάλα.

Σκεπάζουμε τα ψωμάκια με πετσέτα και τα αφήνουμε να αναπαυτούν σε χλιαρό μέρος για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Έπειτα χτυπάμε το υπόλοιπο αυγό με σύρμα και αλείφουμε με το πινέλο μας τα ψωμάκια.

Τέλος ψήνουμε τα ψωμάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Για να βεβαιωθούμε ότι τα ψωμάκια μας είναι ψημένα, βυθίζουμε μέσα στη ζύμη ένα ξυλάκι. Αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμα.

Τέλος, αραδιάζουμε τα γλυκά ψωμάκια μας σε μια ωραία πιατέλα και απολαμβάνουμε!

Συνοδεύονται τέλεια από ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ. Καλή μας όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: