Σουφλέ πορτοκαλιού

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 10/01/2022

Αυτή είναι η πιο εύκολη και πρωτότυπη συνταγή που ξέρω για σουφλέ πορτοκαλιού! Δοκιμάστε τη, το αποτέλεσμα είναι μούρλια!

Αρχικά, ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο με το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μίγμα μας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών και τον χυμό των πορτοκαλιών.

Πολύ σημαντικό είναι το συνεχές ανακάτεμα του μίγματος.

Μόλις το μίγμα γίνει ομοιόμορφο προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε φορμάκια και μοιράζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι το σουφλέ πορτοκαλιού να φουσκώσει και να ροδίσει.

Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, προσέχοντας μην καούμε.

Μόλις φτιάξαμε το υπέροχο σουφλέ πορτοκαλιού!!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.4 (33 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

Οι νέες συνταγές μας