Χοιρινό φρικασέ, σπιτική συνταγή!

Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ η είναι η συνταγή μου για χοίρινο φρικασέ. Είναι σπιτική συνταγή, όπως τα φαγητά της μαμάς, που είναι πάντα νόστιμα και ιδιαίτερα. Ένα φαγητό που το άρωμα του και μόνο είναι μεθυστικό και μας παροτρύνει να το δοκιμάσουμε αλλά και να πάρουμε και δεύτερο πιάτο!  Αυτό το χοίρινο θα σας ξετρελάνει.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό ό,τι κομμάτι προτιμάτε
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα και ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • Μισό ματσάκι φύλλα σέλινου
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 3 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά κόβουμε το χοιρινό κρέας σε μεριδούλες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.

Μόλις τα κρεμμύδια ροδίσουν, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλινο, το μαρούλι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό μας αρκετά.

Μόλις είναι έτοιμο σβήνουμε την κουζίνα και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο σε ένα μπωλ,  ως εξής:

  • Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Στύβουμε ένα λεμόνι.
  • Χτυπάμε τους κρόκους.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους στη μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο αυγολέμονο λίγο λίγο από το ζουμί του χοιρινού που έχουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κόψει το αυγό.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα του αυγολέμονου στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει το αυγολέμονο παντού.

Τέλος αφήνουμε το φρικασέ μας λιγάκι να κρυώσει και αυτό ήταν, σερβίρουμε στα πιάτα μας και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε.

Καλή μας όρεξη λοιπόν!

Συμβουλές για το χοιρινό φρικασέ

  • Αν θέλουμε να το ζεστάνουμε την άλλη μέρα, το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, αλλιώς θα κόψει το αυγολέμονο.
  • Αν θέλουμε πυκνότερη σάλτσα προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ στο αυγολέμονο.

Άλλες συνταγές με χοιρινό

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: