λίγο σουσάμι

Από Ρεμί, 29 Μάιος 2020

Μια παραδοσιακή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Γευστικές λαχανόπιτες Καρπάθου. Απολαύστε τες κάθε ώρα της ημέρας. Είναι τόσο νόστιμες που σίγουρα δεν θα μείνει ούτε μια!

Από litsa, 21 Δεκ 2018

Το Χριστόψωμο δηλαδή το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχναν στα σπίτια όλης της Ελλάδας, την παραμονή των Χριστουγέννων. Είναι ένα ψωμάκι που φτιάχνεται με ευλάβεια και συνήθως με ειδική μαγιά από ξερό βασιλικό, και μυρωδικά όπως γλυκάνισο και μαχλέπι ή μαστίχα. Στην Αρκαδία πάντως το φτιάχνουν με προζύμι. Γενικά, θεωρείται δύσκολο ψωμί γιατί θέλει αρκετό ζύμωμα και ξεκούραση για να φουσκώσει η ζύμη. Η κύρια διαφορά του Χριστόψωμου όμως από τα υπόλοιπα ψωμιά είναι η «διακόσμηση» της επιφάνειάς του με σταυρούς ή άλλα «πλουμίδια» όπως τα λένε...

Από dimitris, 24 Φεβ 2017

Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε την παραδοσιακή λαγάνα στο σπίτι μας και να την απολαύσουμε την Καθαρή Δευτέρα.

Από eleni, 1 Φεβ 2014

Τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας στα εστιατόρια να κερνάνε ζεστούς και τραγανούς λουκουμάδες. Αυτή εδώ η συνταγή είναι η καλύτερη συνταγή για λουκουμάδες (μετά από την άλλη που έχει σοκολάτα!).

Από eleni, 15 Δεκ 2009

Η φέτα σε φύλλο κρούστας, ψημένη σαν τυρόπιτα και περιχυμένη με μέλι και σουσάμι είναι μια πρωτότυπη συνταγή που αναφέρεται στους περισσότερους καταλόγους εστιατορίων.

Από eleni, 28 Σεπ 2009

Τα κριτσίνια μπορούν να συνοδεύουν κάποια ντιπ σε ένα μπουφέ ή να συνοδεύουν το καλαθάκι με τα ψωμάκια μας!

Οι νέες συνταγές μας