Κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια

Από eleni, 27 Ιούλιος, 2009
Μερίδες

Αυτή είναι μια πολύ καλή συνταγή για σπιτική κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια και άλλα ζυμαρικά. Η σάλτσα έχει τα κλασικά υλικά: Ντοματούλα, κρεμμυδάκι, βασιλικό, λίγο σκόρδο, μπαχαρικά και λίγο κρασάκι και το αποτέλεσμα είναι τέλειο!

Αρχικά, αλέθουμε τις ντομάτες σε ένα multi (αν έχουμε χρόνο και όρεξη βγάζουμε πρώτα τη φλύδα τους και βάζουμε στο multi και την κουταλιά ντοματοπελτέ, διαφορετικά την προσθέτουμε στο τηγάνι αργότερα).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βασιλικό (αν δεν έχουμε φρέσκο, βάζουμε 2 κουταλιές από τον έτοιμο αποξηραμένο βασιλικό).

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμυδάκι, το σκορδάκι και τον βασιλικό. Σοτάρουμε για 5', και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και τα μπαχαρικά. Βράζουμε μέχρι να μείνει πολύ λίγο κρασάκι, και τότε προσθέτουμε το ντοματοπολτό (μην ξεχάσετε την κουταλιά ντοματοπελτέ!) μαζί με τη ζάχαρη.

Εδώ έρχεται το μυστικό! Δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ τη σάλτσα να βράσει μόνη της. Αντίθετα, την ανακατεύουμε με αγάπη συνεχώς. Μόλις δούμε να μαζεύει τα υγρά της ή να γίνεται όσο κόκκινη και παχύρρευστη θέλουμε (εδώ οι απόψεις διίστανται! :)) τη κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Είμαστε έτοιμοι. Αν έχουμε βράσει ήδη τα μακαρόνια (Melissa είπαμε...) απλώνουμε όση κόκκινη σάλτσα θέλουμε πάνω στα ζυμαρικά, προσθέτουμε αγνό κεφαλοτύρι νάξου ή μυτιλήνης (μην ακούτε τους άσχετους που λένε για παρμεζάνα...) και απολαμβάνουμε τα μακαρόνια μας...

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας