Στην Ικαρία όπως και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, μαγειρεύουν το κατσικάκι ψητό, ενίοτε και γεμιστό (το Πάσχα) ενώ άλλες φορές το κάνουν βραστό με σιτάρι ή πλιγούρι σιταριού, και προκύπτει το γαμοπίλαφο. Εδώ θα δούμε μια συνταγή για γαμοπίλαφο Ικαριώτικο. Πολλοί βάζουν και 1-2 πράσινες και κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες, αν και δεν νομίζω ότι είναι αυτή η αυθεντική συνταγή. Στην αυθεντική συνταγή για ικαριώτικο γαμοπίλαφο υπάρχει μόνο το κατσίκι, το ρύζι για πιλάφι, ο χυμός ντομάτας, τα κρεμμύδια, η δάφνη και το μπαχάρι.
ρύζι για πιλάφι
-
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
-
Συνταγές για παιδιά
-
Συνταγές με κοτόπουλο
-
Νηστίσιμα φαγητά
-
Παραδοσιακές συνταγές
-
Συνταγές με θαλασσινά
-
Συνταγές με κρέας
-
Συνταγές με ζυμαρικά
-
Συνταγες για σούπες
-
Συνταγές για σαλάτες
-
Συνταγές για κέικ
-
Συνταγές για ορεκτικά
-
Συνταγές για γλυκά
-
Συνταγές διαίτης
-
Εύκολες συνταγές
-
Συνταγες για μπουφε
Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!
Φασολάδα, η διάσημη σούπα της γιαγιάς
Νηστίσιμη τονοσαλάτα
Πανεύκολα pancakes με τρία υλικά
Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα, χωρίς φύλλο, που θα σας ξετρελάνει!
Μυδοπίλαφο, η κλασική συνταγή του ουζερί!
Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!
Κρεατόπιτα, η συνταγή της γιαγιάς μας!
Φάβα Σαντορίνης, η κλασική εύκολη συνταγή
Χοιρινό φρικασέ, σπιτική συνταγή!