Τηγανιά

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Η τηγανιά είναι ένας όμορφος μεζές για να συνοδεύσουμε το κρασάκι ή τα ουζάκια μας. Θα δούμε μια σούπερ συνταγή για τηγανιά από ψαρονέφρι. Το μυστικό της είναι στη μαρινάδα!

Κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε πολύ μικρές μπουκίτσες.

Σε ένα μπωλ, βάζουμε το κρασί, τη ρίγανη και λίγο πιπέρι, και σε αυτό το μείγμα μαρινάρουμε τις μπουκίτσες από το ψαρονέφρι για περίπου μία ώρα.

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βράζουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μισό ποτήρι λάδι και τηγανίζουμε τις μπουκίτσες ελαφριά. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, λίγο αλάτι, λίγο ακόμα λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.

Η τηγανιά μας είναι έτοιμη.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Βασικά υλικά: 
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μιάμιση ώρα προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Γλάσο βανίλιας

Αυτό το γλάσο μπορεί να στολίσει οποιαδήποτε τούρτα ή κεικ! Είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξουμε. Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε την ζάχαρη, τηνν βανίλια και το νερό μέχρι να λιώσουν....

Συνταγές για κρεατικά

Κουνέλι στιφάδο

Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Το αγαπημένο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο στην πιο απλή και γευστική συνταγή που θα βρείτε ποτέ. Παραδοσιακή σχεδόν συνταγή και αγαπημένη για κυριακάτικο γεύμα. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το...

Ψάρια & Θαλασσινά

Ευκολα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσουμε τα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη, με μια γεύση που να χαίρεσαι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό προτιμάτε, εμείς απολαύσαμε τον τόνο με...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Σπιτικό φύλλο για πίτες

Το ξέρατε οτι το να ανοίξετε σπιτικο φύλλο είναι πανεύκολο; Δεν στοιχίζει ακριβά και μπορείτε να το φτιάξετε πολύ γρήγορα με την παρακάτω συνταγή.Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι....

Μοιραστείτε το!