Τηγανιά

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Η τηγανιά είναι ένας όμορφος μεζές για να συνοδεύσουμε το κρασάκι ή τα ουζάκια μας. Θα δούμε μια σούπερ συνταγή για τηγανιά από ψαρονέφρι. Το μυστικό της είναι στη μαρινάδα!

Κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε πολύ μικρές μπουκίτσες.

Σε ένα μπωλ, βάζουμε το κρασί, τη ρίγανη και λίγο πιπέρι, και σε αυτό το μείγμα μαρινάρουμε τις μπουκίτσες από το ψαρονέφρι για περίπου μία ώρα.

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βράζουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μισό ποτήρι λάδι και τηγανίζουμε τις μπουκίτσες ελαφριά. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, λίγο αλάτι, λίγο ακόμα λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.

Η τηγανιά μας είναι έτοιμη.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Βασικά υλικά: 
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μιάμιση ώρα προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Τα μελομακάρονα είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, που όμως έχει πάρα πολλές παραλλαγές. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για μελομακάρονα απο σιμιγδάλι... Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μας σε μια λεκάνη...

Συνταγές για κρεατικά

Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα

Θα δούμε μια εύκολη συνταγή για πολύ γευστικό στιφάδο. Καταρχήν, καθαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.  Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια χύτρα και τα αφήνουμε να πάρουν μια...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο

Μια πολύ καλή συνταγή για κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο, μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο. Αν μπορείτε να βρείτε και χωριάτικες χυλοπίτες, ακόμα καλύτερα, θα το ευχαριστηθείτε! Ετοιμάζουμε...

Ψάρια & Θαλασσινά

Ψάρι με σέλινο

Μια πολύ ωραία συνταγή για ψάρι με σέλινο. Εδώ χρησιμοποιούμε ροφό, αλλά μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο, μεγάλο ψάρι όπως σφυρίδες, στήρες, λαβράκια. Αμα μπορείτε...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Καταρχήν βράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα, ξαφρίζοντάς το όταν χρειάζεται, δηλαδή βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την καθαρισμένη πατάτα να...

Μοιραστείτε το!