Γιουβαρλάκια

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ είναι η ωραιότερη συνταγή για γιουβαρλάκια. Οχι όμως σουπέ αλλά ανατολίτικα με σάλτσα από λεμόνι και αβγό...

Καταρχήν βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες, τα αυγά και τα λεμόνια) σε ένα μεγάλο μπολ, και τα ζυμώνουμε καλά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα (μέχρι τη μέση) σε σιγανή φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, με αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να βράζουν.

Ζυμώνουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια (γιουβερλάκια) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όταν το νερό έχει πάρει μια βράση. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα σε σιγανή φωτιά (διαφορετικά θα διαλυθούν τα γιουβερλάκια).

Στη μία ώρα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και «αυγοκόβουμε»:

Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με το λεμόνι, ώστε να γίνει άσπρο, και μετά προσθέτουμε τους κρόκους. Αφού έχει γίνει ένα άσπρο μείγμα, προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην μας κόψει!

Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα. Καλή μας όρεξη

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Βασικά υλικά: 
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μισή ωρίτσα προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

παστέλι με μέλι

Η συνταγή για το παστέλι με μέλι είναι ιδιαίτερα απλή και αξίζει να τη δοκιμάσουμε! Με απλά (και αγαπημένα) υλικά μέσα σε λίγη ώρα έχουμε μια από τις πιο πλούσιες και υγιεινές τροφές που θα...

Συνταγές για κρεατικά

Παστίτσιο της Λίτσας

Ετοιμάζουμε τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τον κιμά μας, μέχρι να πάρει χρώμα (για 5-10 λεπτά). "Σβήνουμε" με το κρασί και ρίχνουμε το...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Βεβαιωνόμαστε ότι το κοτόπουλο είναι κομμένο σε μικρές λωρίδες. Ανοίγουμε το κάθε φιλετάκι με το μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κίτρινο τυρί, την πιπεριά και τη ντομάτα. Βάζουμε μία-δύο...

Ψάρια & Θαλασσινά

Ψάρι με σέλινο

Μια πολύ ωραία συνταγή για ψάρι με σέλινο. Εδώ χρησιμοποιούμε ροφό, αλλά μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο, μεγάλο ψάρι όπως σφυρίδες, στήρες, λαβράκια. Αμα μπορείτε...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Κις λορέν

Η πασίγνωση κις λορέν είναι μια τάρτα με τυριά και μπέικον. Εδώ θα δούμε μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε την πιο γευστική κις λορέν! Καταρχήν, κόβουμε το μπέικον σε μικρά...

Μοιραστείτε το!