Υλικά Συνταγής
Μια καταπληκτική συνταγή για ένα γλυκό που δεν θα μπορέσετε να του αντισταθείτε. Εύκολο προφιτερόλ με σοκολάτα κουβερτούρα. Προέρχεται από τη Γαλλία και είναι απλά πεντανόστιμο. Σοκολατένιο και απολαυστικό!
Υλικά συνταγής
- 40 σουδάκια μικρά
- 1μισή κούπα γάλα
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- Μισή κούπα ζάχαρη
- 5 κροκάδια
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 500 γρ. σαντιγί
- Αμυγδαλάκι φιλέ, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βράζουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τα κροκάδια.
Ρίχνουμε μονομιάς το γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά και βράζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, να πήξει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα στην κρέμα και την ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε το κονιάκ ή τη βανίλια.
Κολλάμε στην επιφάνεια της κρέμας ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα το 1/3 της κρέμας σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά, να ενσωματωθεί.
Με την υπόλοιπη σαντιγί γεμίζουμε τα σουδάκια (κρατώντας λίγη για το γαρνίρισμα).
Μοιράζουμε τα σουδάκια σε 8 ποτήρια παγωτού και τα σκεπάζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Φυλάμε τα προφιτερόλ στο ψυγείο, σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.
Πριν τα σερβίρουμε, τα στολίζουμε με τη σαντιγύ που κρατήσαμε και τα πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο.
Τα προφιτερόλ είναι έτοιμα.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Αντί για κονιάκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη βανίλια.
Άλλες συνταγές
- Προφιτερόλ με μπισκότα σαβαγιάρ βυθισμένα στη σοκολάτα
- Λαχταριστά μπριος γεμιστά με λιωμένη σοκολάτα
- Μαρέγκες μους σοκολάτα, σκέτη απόλαυση!
- Ζουμερά και αφράτα εκλεράκια με σοκολάτα!
- Ονειρική σοκολατόπιτα