Κολοκυθοκεφτέδες, ο πεντανόστιμος μεζές

Υλικά συνταγής

Ας δούμε μια συνταγή για πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες,  ένας από τους ωραιότερους μεζέδες για το ούζο ή το τσίπουρο!

Καταρχάς πλένουμε τα κολοκυθάκια και ξύνουμε την φλούδα τους.

Τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά και τα αλατίζουμε.

Μετά από καμιά ώρα τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ανάμειξης.

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την φέτα, τα αυγά, την φρυγανιά τον μαϊντανό και το πιπέρι και ζυμώνουμε.

Αν  η ζύμη δεν είναι αρκετά σφιχτή προσθέτουμε λίγο τριμμένη φρυγανιά ή λίγο αλεύρι.

Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Μόλις τηγανιστούν τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε με ένα ποτήρι ούζο ή τσίπουρο!
 

Βαθμολογία: 
Κατηγοριοποίηση συνταγής


Βρείτε τις συνταγές μας παντού