Αλμυρές κρέπες με μανιτάρια, κολοκυθάκια και ζαμπόν

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή. Αλμυρές κρέπες με μανιτάρια, κολοκυθάκια και ζαμπόν. Μοναδική γεύση σε κάθε μπουκιά. Απολαύστε τες κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά συνταγής  

  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 280 γρ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 100 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μισό γάλα.

Χτυπάμε καλά με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο και κατόπιν το υπόλοιπο γάλα, χτυπώντας συνέχεια.

Φιλτράρουμε το χυλό, μέσα από λεπτή σήτα.

Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 3 κουταλιές από το χυλό.

Κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί και ψήνουμε την κρέπα από τη μια πλευρά, μέχρι να ξεκολλάει από τις άκρες.

Έπειτα, αναποδογυρίζουμε την κρέπα και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Την αφήνουμε να γλιστρήσει σε πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, τηγανίζοντας άλλες 9 κρέπες με τον ίδιο τρόπο.

Μετά, ετοιμάζουμε τη γέμιση μας.

Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια.

Σε άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια.

Τοποθετούμε σε πυρίμαχο στρογγυλό ταψάκι κυκλικά τις κρέπες, ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά και σκορπίζουμε το τυρί, το ζαμπόν, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια,

Τέλος, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και γυρίζουμε προς τα μέσα τις κρέπες, ώστε να μισοκαλυφθούν τα υλικά.

Ψήνουμε για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με σύρμα και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσουμε πολύ γρήγορα οι κρέπες θα γίνουν σκληρές.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: