Κροκέτες με γαρίδες

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μεζέ που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Λαχταριστές κροκέτες με γαρίδες. Η καλύτερη συνοδεία για το ουζάκι σας. Ο πιο υγιεινός τρόπος να βάλουμε τα θαλασσινά στη διατροφή μας. Δοκιμάστε τες!

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. φιδές                                              
  • 300 γρ. ωμές μέτριες γαρίδες                  
  • 1 κ.σ. σόγια σος                                    
  • 1 φλ. αλεύρι   
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετούλες  
  • 1 μικρό κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο     
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα                
  • Γλυκιά σάλτσα τσίλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μουλιάζουμε τον φιδέ σε βραστό νερό για 5 λεπτά.

Σουρώνουμε, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε κομμάτια.

Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το μαύρο νευράκι από τη ράχη τους.

Χτυπάμε τις μισές γαρίδες σε μίξερ, να γίνουν απαλό μείγμα και τις μεταφέρουμε σε μπολ.

Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες γαρίδες και τις ανακατεύουμε με τον πολτό της γαρίδας.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ και ρίχνουμε μέσα 200 γρ. νερό και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Χτυπάμε, να γίνει απαλός χυλός.  

Έπειτα ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, τα κρεμμυδάκια, το τσίλι, τη σόγια σος και τον φιδέ και ανακατεύουμε καλά, να γίνει πηχτό μείγμα.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή φριτέζα και ρίχνουμε μέσα κουταλιές - κουταλιές από το μείγμα.

Τηγανίζουμε τις κροκέτες στο ελαιόλαδο λίγες - λίγες την κάθε φορά για 3 με 4 λεπτά ή ώσπου να τραγανίσουν και να ροδίσουν.

Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε το ίδιο, ώσπου να τελειώσει η ζύμη.

Τέλος σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές μαζί με τη γλυκιά σάλτσα τσίλι.

Οι κροκέτες γαρίδας είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Τις σερβίρουμε ζεστές, για πρώτο πιάτο, μαζί με πράσινη σαλάτα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας