Διαφορετικές γαρίδες με σάλτσα σκόρδου

Υλικά συνταγής

Μια νόστιμη συνταγή που θα σας αρέσει. Διαφορετικές γαρίδες με σάλτσα σκόρδου. Είναι πεντανόστιμες και ιδανικές για να τις απολαύσετε παρέα με το ουζάκι σας. Δοκιμάστε τες οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μισή κ.γλ. ρίγανη, ξηρή  
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • Μισό φλ. βερμούτ, ξηρό  
  • 80 γρ. χυμό λεμονιού
  • 30 γρ. περίπου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
  • 24 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες (χωρίς τη φλέβα της ράχης)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αναμειγνύουμε τα πρώτα 6 συστατικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Στη συνέχεια, τη βγάζουμε από τη φωτιά.

Δοκιμάζουμε και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Έπειτα, απλώνουμε τις γαρίδες σε μια στρώση σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε το μείγμα του βερμούτ πάνω στις γαρίδες.

Αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για 1 ώρα.

Κατόπιν, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε τις γαρίδες, ρίχνοντας μια με δυο φορές από πάνω κουταλιές μαρινάδας, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν διαφανείς, περίπου για 15 με 20 λεπτά.

Οι γαρίδες με σάλτσα σκόρδου είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, με φρυγανισμένο ψωμάκι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαρίδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: