Υλικά Συνταγής
Η πιο εύκολη συνταγή για να πετύχετε τις πιο νόστιμες γαρίδες σαγανάκι που έχουν γίνει ποτέ. Αν αγαπάτε τα μεζεδάκια δοκιμάστε αυτές τις θεσπέσιες γαρίδες με φέτα και πιπεριά και δεν θα χάσετε. Ιδανικές για κάθε εποχή του χρόνου!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
- 250 γρ. φέτα, σκληρή
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 4 ώριμες ντομάτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 φλ.τσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγη πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για λίγο.
Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες σε γιουβέτσι ή πυρέξ και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Έπειτα προσθέτουμε το μαϊντανό, την φέτα κομμένη κομματάκια και λίγη πάπρικα.
Τέλος ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα.
Οι γαρίδες σαγανάκι είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για 4 μεγάλες ντομάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια.
Σχετικές συνταγές
- Γαρίδες σαγανάκι, μες στη γλύκα!
- Γαρίδες με σκόρδο σαγανάκι, ο πιο νόστιμος μεζές!
- Γαρίδες σαγανάκι, που μοσχοβολάνε
- Οι πιο νόστιμες, μυρωδάτες γαρίδες!
- Γαρίδες Λαδολέμονο