Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Ποιος είπε ότι οι γαρίδες είναι κατάλληλες μόνο για ημέρες νηστείας; Η συγκεκριμένη συνταγή σας προσφέρει αυτές τις μυρωδάτες και πικάντικες γαρίδες που όμοιες τους δεν έχετε ξαναφάει. Ιδανικές για κάθε περίπτωση. Απλά πεντανόστιμες!
Υλικά συνταγής
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο τσίλι, σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.γλ. κόλιανδρο, σε σκόνη
- 1 κ.γλ. κύμινο σπόροι
- Μισό κ.γλ. πιπέρι
- 500 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
- 100 γρ. ντοματούλες τσέρι, κομμένες στα δύο
- 150 γρ. ζωμός ψαριού
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε το τσίλι, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο και το πιπέρι.
Τηγανίζουμε για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, τις ντοματούλες και τον ζωμό.
Κατόπιν βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8 με 10 λεπτά ή ώσπου να ψηθούν οι γαρίδες και να εξατμιστούν τα υγρά.
Τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Οι μυρωδάτες γαριδούλες είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε τις γαρίδες με βρασμένο ρύζι ή κους-κους.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσίλι με μία καυτερή πιπεριά.
- Αντί για ζωμό ψαριών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαρίδες
- Γαρίδες Λαδολέμονο
- Γαρίδες με σκόρδο σαγανάκι, ο πιο νόστιμος μεζές!
- Γαρίδες τηγανητές με σάλτσα βασιλικού, απλά ακαταμάχητες!
- Γαρίδες βραστές, μια γρήγορη νοστιμιά!
- Διαφορετικές γαρίδες με σάλτσα σκόρδου