Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή διαφορετική με τις υπόλοιπες. Πρόκειται για την κλασσική πίτα Καισαρείας με βασικό συστατικό ένα προϊόν που κάποιος είτε λατρεύει είτε απεχθάνεται κι αυτό είναι ο παστουρμάς. Φτιάχνεται κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο, παραδοσιακό
- 4 κ.σ. βούτυρο, φρέσκο για φύλλα
- 20 φέτες παστουρμά
- Μισό κιλό κασέρι, μαλακό
- 2 μέτριες ντομάτες, σφιχτές
- Λίγο κύμινο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε το κασέρι σε ίσες λεπτές φέτες και σε ροδέλες τις ξεφλουδισμένες ντομάτες.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα.
Βάζουμε μια στρώση κασέρι και μετά βάζουμε τον παστουρμά και τις ντομάτες.
Κατόπιν πασπαλίζουμε με κύμινο, βάζουμε το υπόλοιπο κασέρι και τελειώνουμε προσθέτοντας άλλα 3 φύλλα, που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει καλά.
Τέλος, ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά.
Η παστουρμαδόπιτα είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά, πασπαλίζουμε την πίτα μας με λίγο σουσάμι.
Άλλες συνταγές
- Λαχταριστή πίτα με κοτόπουλο και λαχανικά
- Η κλασσική πίτα με αρνί εξοχικό, της θείας Λίτσας!
- Πίτα με τόνο, πρωτότυπη και εύκολη
- Κασερόπιτα με χωριάτικο φύλλο, σουσάμι και πιπέρι
- Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα, χωρίς φύλλο, που θα σας ξετρελάνει!