Πίτα με αρνί εξοχικό, της θείας Λίτσας!

Συνταγή από litsa | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μήπως ψάχνετε κάποια συνταγή για πίτα, με έντονη γεύση και δεν σας πειράζουν οι θερμίδες; Μην κουράζεστε άλλο, σας έχω την πιο κατάλληλη και δοκιμασμένη συνταγή για πίτα με αρνί, που μπορεί να φαίνεται συνηθισμένη άλλα σας υπόσχομαι είναι η πιο νόστιμη! Με φύλλο κρούστας για ένα κριτσανιστό αποτέλεσμα και λαχανικά για έξτρα γλυκάδα. Το αρνί αυτό, θα λιώνει στο στόμα σας.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό αρνί
  • 4 κρεμμύδια μικρού μεγέθους
  • 3 καρότα
  • 2 πατάτες
  • μισό πακέτο αρακά
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φύλλο κρούστας
  • Ενάμιση φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά κόβουμε το αρνάκι μας σε πολύ μικρά κομμάτια.

Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδό μας να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αφού όμως πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει, βάζουμε και το κρέας και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.

Παράλληλα κόβουμε, σε μικρά κομμάτια, τα καρότα και τις πατάτες μας και τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό, μαζί με τον αρακά για να βράσουν.

Μόλις βράσουν, τα σωτάρουμε με το βούτυρο, αφού όμως αφαιρέσουμε πρώτα το περιττό νερό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το αρνί.

Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τον μαϊντανό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση της πίτας μας, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα φύλλα και γεμίζουμε κάθε ένα με μια σχετικά λεπτή στρώση από το μείγμα της γέμισης.

Μόλις βάλουμε και την τελευταία στρώση τυλίγουμε τις άκρες και βάζουμε το ταψάκι μας σε μέτριο φούρνο, ψήνοντας την πίτα μας για περίπου μιάμιση ώρα.

Μόλις η πίτα είναι έτοιμη και έχει ροδίσει, την βγάζουμε από τον φούρνο και την απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές για την πίτα με αρνί

  • Καλό θα ήταν να βουτυρώνουμε ελαφρώς κάθε φύλλο πριν το βάλουμε στο ταψί, για ένα πιο κριτσανιστό και νόστιμο αποτέλεσμα.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στην γέμιση από πάνω λίγο τυρί, πριν τοποθετήσουμε το κάθε φύλλο.

 

Άλλες συνταγές για ωραίες πίτες

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας