Προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό, του ονείρου!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για ένα γλυκό που δεν αντιστέκεται κανένας. Προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό, του ονείρου! Φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και υπόσχεται αξεπέραστη γεύση.  Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. παγωτό βανίλια

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 275 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 8 κ.σ. ζεστό νερό

Για τα σουδάκια

  • 110 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 175 γρ. νερό
  • 6 κ.σ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 3 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε 1 φύλλο χαρτί ψησίματος.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα σουδάκια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο.
 
Σ ε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στερεά υλικά όλα μαζί.

Χτυπάμε με σπάτουλα για 1 λεπτό, ώσπου το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 2 λεπτά χτυπώντας συνέχεια.

Βγάζουμε από τη φωτιά.
 
Χτυπάμε ένα αυγό σε μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα αυγά ένα-ένα στο μείγμα με το αλεύρι, χτυπώντας καλά.

Προσθέτουμε κουταλάκι – κουταλάκι το χτυπημένο αυγό, ώσπου η ζύμη να γίνει απαλή και γυαλιστερή.

Με κουτάλι ρίχνουμε τη ζύμη στο χαρτί ψησίματος σε 12 όμοια μπαλάκια.

Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά, να φουσκώσει η ζύμη και να πάρει χρώμα.

Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τα σουδάκια να κρυώσουν με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Βάζουμε τη σοκολάτα με το νερό σε μπολ και αφήνουμε να λιώσουν σε μπεν–μαρί, ανακατεύοντας τα μερικές φορές.

Διατηρούμε το μείγμα ζεστό ώσπου να το σερβίρουμε ή το ξαναζεσταίνουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Μετά κόβουμε τα σουδάκια στη μέση και τα γεμίζουμε με ένα μπαλάκι παγωτό.

Τέλος τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας και τα σερβίρουμε αμέσως.

Το προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αφού ψήσουμε τα σου και κρυώσουν μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε τα σου και με σαντιγί.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας