Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Μαρέγκες μους σοκολάτα, σκέτη απόλαυση! Ένα ελαφρύ γλυκάκι που είναι ότι πρέπει για να το απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 25 μπεζέδες, μικροί (από το ζαχαροπλαστείο)
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.σ. καφές στιγμής
- 2 κ.σ. γάλα
- 3 αυγά, χωρισμένα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 300 γρ. σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, διαλύουμε τον καφέ στο γάλα, ρίχνουμε μέσα τα κροκάδια και χτυπάμε ελαφρά, να ενωθούν.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ρίχνουμε και ανακατεύουμε σ' αυτή το μίγμα των κροκαδιών.
Αφού βεβαιωθούμε ότι το μείγμα είναι κρύο, ρίχνουμε και ανακατεύουμε απαλά τη σαντιγί.
Χτυπάμε τ' ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε και την ανακατεύουμε απαλά με το προηγούμενο μείγμα.
Τέλος, βάζουμε το μους και τους μπεζέδες σ' ένα μεγάλο ποτήρι ή μπολ, χωρίς να τα πολυανακατέψουμε.
Το φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω το γλυκό μας με φουντούκια.
Άλλες συνταγές
- Υπέροχο σοκολατένιο μους κέικ
- Ζουμερό σουφλέ σοκολάτας
- Μους σοκολατας, για να τους γλυκάνεις όλους!
- Μους Σοκολάτας