Προφιτερόλ με μπισκότα σαβαγιάρ βυθισμένα στη σοκολάτα

Υλικά συνταγής

Το κλασικό προφιτερόλ φτιάχνεται με σουδάκια (choux) γεμιστά με κρέμα και γκαρνί σοκολάτα, και είναι απαιτητικό γλυκό. Εδώ θα δούμε μια εναλλακτική και πολύ πιο εύκολη συνταγή για προφιτερόλ χωρίς choux, αλλά με μπισκότα σαβαγιάρ που τα παίρνουμε έτοιμα από το σούπερ μάρκετ! Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και γλυκό σαν αμαρτία!

Υλικά Συνταγής

  • 100 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ 
  • 400 γρ. ζάχαρη 
  • 100 γρ. κακάο 
  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 150 γρ. αλεύρι 
  • 1 λίτρο γάλα 
  • Σαντιγί 
  • Μισό ποτηράκι λικέρ 

Εκτέλεση Συνταγής

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και την κουβερτούρα. 

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο λικέρ.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα γρήγορα για να μην κολλήσει στον πυθμένα της κατσαρόλας. Θέλουμε όμως να πήξει η κρέμα μας αρκετά.

Σπάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολάκια. 

Ρίχνουμε κρέμα σοκολάτα σε κάθε μπολάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν λίγο.

Μετά από 30 λεπτά, ή όταν έχει κρυώσει λίγο η σοκολάτα, γαρνίρουμε με σαντιγί και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο.

Τα προφιτερόλ μας είναι έτοιμα! 

Καλή όρεξη!

 

Συμβουλή

Μπορούμε να γαρνίρουμε το προφιτερόλ με μαυροκέρασο ή ξηρούς καρπούς.

Τι ξέρετε για το αυθεντικό προφιτερόλ;

Το κανονικό προφιτερολ (profiterole) προέρχεται από τη γαλλική κουζίνα και στην πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό το γλυκό που εμείς στην Ελλάδα αποκαλούμε προφιτερόλ. Το γαλλικό προφιτερόλ είναι μαλακή ψημένη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό “σου” (choux) η οποία γεμίζεται με κρέμα ή παγωτό. Σπάνια σερβίρονται με σοκολάτα. Κι όταν υπάρχει σοκολάτα, αυτή δεν μπαίνει ποτέ μέσα στα σου ως γέμιση αλλά μόνο από πάνω ως γαρνίρισμα. Μάλιστα, τα αυθεντικά προφιτερόλ τις περισσότερες φορές σερβίρονται με γκαρνί από καραμέλα ή ζάχαρη άχνη.. .

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 3.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: