Υλικά Συνταγής
Μια παραδοσιακή συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Πλιγούρι με σαλιγκάρια, η Κρητική συνταγή! Στην Κρήτη τα σαλιγκάρια λέγονται κοχλιοί και το πλιγούρι χόνδρος. Όπως και να'ναι, πρόκειται για ένα νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο! Δοκιμάστε το.
Υλικά συνταγής
- Μισό κιλό κοχλιούς
- 1 κούπα πλιγούρι
- 1 κρεμμυδάκι, μέτριο
- 2 σκ. σκόρδο
- 55 γρ. ελαιόλαδο
- Μισή κούπα κρασί
- 4 κούπες νερό
- 300 γρ. ντομάτα
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 πρέζα κίμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε τα σαλιγκάρια σε νερό που βράζει για 5 λεπτά να ζεματιστούν καλά.
Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, και τα σωτάρουμε.
Σβήνουμε τα σαλιγκάρια μας με το κρασί.
Στη συνέχεια, τρίβουμε την ντομάτα και τη ρίχνουμε κι αυτή πάνω στα σαλιγκάρια.
Προσθέτουμε τη δάφνη, το αλατοπίπερο και το κίμινο.
Έπειτα, γεμίζουμε το τηγάνι με νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα σαλιγκάρια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε, κάνουμε στην άκρη τα σαλιγκάρια, ρίχνουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Τέλος, ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Όταν καθαρίσουμε τα σαλιγκάρια θα πρέπει να προσέξουμε ποια είναι ζωντανά και πια όχι. Όσα έχουν μαυρίσει τα πετάμε!
Άλλες συνταγές
- Σαλιγκάρια στιφάδο, ο καλύτερος κρασομεζές!
- Σαλιγκάρια a la bourguignonne με σάλτσα σκορδάτου βουτύρου