Σιμιγδαλένιος χαλβάς ελαφρύς, χωρίς ελαιόλαδο!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/10/2023

Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε. Σιμιγδαλένιος χαλβάς ελαφρύς, χωρίς ελαιόλαδο! Ένα ελαφρύ, υγιεινό και δροσερό γλύκισμα ακόμη και για τις μέρες νηστείας που δεν τρώμε ελαιόλαδο. Απλά μοναδικός!

Υλικά συνταγής

  • 5 ποτ. νερό
  • 1 μισή ποτ. περίπου ζάχαρη
  • 1 ποτ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 κ.σ. ανθόνερο
  • 1 βανίλια
  • Λίγα αμύγδαλα, ασπρισμένα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε το νερό και την ζάχαρη για λίγο στην φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο, τη βανίλια κι ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, μέχρι να πήξει το μείγμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και τέλος το αδειάζουμε σε μία φόρμα με τρύπα στην μέση (κατά προτίμηση) και το τοποθετούμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες να πήξει.

Όταν το σερβίρουμε στολίζουμε με ασπρισμένα αμύγδαλα από πάνω.

Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Αντί για βανίλια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαστίχα για άρωμα (περίπου 50 γραμμάρια).

Δείτε και αυτές τις συνταγές για χαλβά

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας