Χαλβάς της Αλέκας

Από aleka, 12 Οκτώβριος, 2009
Μερίδες

Μία σούπερ συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο από την Κυρία Αλέκα. Υγιεινό, γρήγορο και ελαφρύ γλυκό για όλη την οικογένεια.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα έως να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Ταυτόχρονα σε διπλανό μάτι φτιάχνουμε το σιρόπι χρησιμοποιώντας τα 3 ποτήρια νερού, τη ζάχαρη την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.

Μόλις πάρει το σιρόπι μια βράση σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα που βρίσκεται το σιμιγδάλι.

Σβήνουμε και αυτό το μάτι (του σιμιγδαλιού) χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη ζεστή εστία και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου το μίγμα γίνει πηχτό.

Προσθέτουμε τα καρύδια και τη σταφίδα στο μίγμα μας και το γυρίζουμε στη φόρμα σερβιρίσματος.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος. Σερβίρεται κρύος με πασπαλισμένο σουσάμι.

xalvas.jpg
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (10 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας