Χαλβάς πολίτικος, η κλασική συνταγή!

Από Μαρακι, 29 Μάρτιος, 2020
Μερίδες

Μετά από ένα απολαυστικό τραπέζι, τι πιο ωραίο από ένα χαλβαδάκι που μπορούμε να το απολαύσουμε μαζί με το καφεδάκι μας! Να λοιπόν, η πιο κλασική συνταγή για χαλβά πολίτικο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με εύκολα και άπλα υλικά, όπως ακριβώς τον έκανε και η γιαγιά μας! Και είναι και πιο γρήγορη από τις συνηθισμένες συνταγές για χαλβά.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • φλούδα από ένα λεμονί

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα λεμονιού να βράσουν.

Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με το λάδι, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καεί αλλά να κοκκινίσει ελαφρά.

Κατόπιν αφαιρούμε από την κατσαρόλα το νερό, τα μυρωδικά και μόλις καβουρντιστεί το σιμιγδάλι ρίχνουμε με προσοχή το βραστό νερό, λίγο λίγο, στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε σε μια φόρμα, ώστε να βγει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα πέρα από νόστιμο. Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές για τον χαλβά

  • Για το γαρνίρισμα μπορούμε να τρίψουμε λίγη κανελίτσα από πάνω.
  • Προσοχή κατά το μαγείρεμα μη μας κολλήσει το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα.

Κι άλλες συνταγές για Χαλβά

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας