Χαλβάς Σαμιώτικος, ξεχωριστή απόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 22/04/2023

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο και εύκολο χαλβά με άρωμα Σάμου. Ένα σπιτικό γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας. Θα τον αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι
  • Μισό φλ. σουσάμι
  • Μισό ή 1 φλ. σταφίδες μαύρες
  • 2 κ.γλ. κανέλα

Για το σιρόπι

  • 2 μισή φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλούδα κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.

Μετά προσθέτουμε την κανέλα.

Σε άλλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι (χωρίς να καεί).

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και το σουσάμι και ανακατεύουμε δυο τρεις φορές ακόμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας διαρκώς.

Έπειτα ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.

Αδειάζουμε σε μεγάλη φόρμα ή μικρά φορμάκια και τέλος ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει ή απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και κόβουμε σε ρόμβους αφού κρυώσει.

Ο χαλβάς είναι έτοιμος.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση πασπαλίζουμε τον χαλβά με τριμμένη κανέλα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για χαλβά

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας