Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!

Η δίαιτα της NASA ήταν μεγάλη μόδα τη δεκαετία του 1980 και του 1990. Πήρε αυτό το όνομα γιατί ήταν εμπνευσμένη από τη διατροφή που έπρεπε να ακολουθούν οι αστροναύτες και έχει αποτελέσματα. Αν την τηρήσετε θα χάσετε έως και 10 κιλά σε 2 εβδομάδες.

Η δίαιτα της NASA είναι ουσιαστικά μια χημική δίαιτα. Λέγεται έτσι γιατί δίνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη των 4 κιλών κάθε βδομάδα. Ουσιαστικά με τη δίαιτα αυτή χάνεις κιλά, γιατί υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε χημικά σοκ. Εκεί που είχες συνηθίσει τα τηγανητά και τα ροφήματα με πολλές θερμίδες, τα χάνεις και έτσι επέρχεται το σοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις, να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και τέλος η απώλεια κιλών.

Αν ακολουθήσετε τη δίαιτα της NASA ξεχάστε παχυντικές τροφές. Θα εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με ένα πλούσιο πρωινό αλλά και μια μέρα αποτοξίνωσης μόνο με φρούτα ώστε ο οργανισμός σας να πάθει το σοκ που λέγαμε.

Η δίαιτα της NASA είναι κατάλληλη για γυναίκες και άντρες. Διαρκεί 2 εβδομάδες και περιλαμβάνει 2 ημέρες αποτοξίνωσης με φρούτα: η μία την πρώτη εβδομάδα και η άλλη τη δεύτερη. Είναι ιδανική λύση για να απαλλαγείτε γρήγορα από περιττά κιλά, ενώ δεν περιορίζει τη διατροφή σας στις εξόδους. Δηλαδή, αν θέλετε, μπορείτε να φάτε έξω με φίλους αλλά και να πιείτε ένα κρασί.

Να θυμάστε όμως ότι επειδή η δίαιτα της NASA προσαρμόζεται στις συνήθειες και τις επιθυμίες σας, αυτό έχει συνέπειες στα συνολικά κιλά που θα χάσετε. Αν π.χ θέλετε να τρώτε και κάποιο γλυκάκι ή κρασάκι ή να βάζετε αλατάκι στο φαί, τότε δεν θα χάσετε 10 κιλά αλλά λιγότερα, πάντως περισσότερα από 7! Αν όμως την ακολουθήσετε πιστά, και κόψετε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ και γλυκά, θα χάσετε σίγουρα 10 κιλά.

Η δίαιτα της NASA περιλαμβάνει πρωτεΐνες (αυγά και κρέας) αλλά καθόλου γαλακτομικά (ξεχάστε το γάλα ή το γιαούρτι). Το καλό είναι ότι δεν έχει όριο στις ποσότητες: μπορείτε να φάτε όσα σαλατικά ή κρέας θέλετε (όχι ομως όσα φρούτα θέλετε). Πρόκειται για κόλπο βέβαια καθώς όσο και να προσπαθήσετε δεν θα μπορέσετε να τρώτε συνέχεια μετά τη 2η ή την 3η ημέρα. Είναι όμως ιδανική δίαιτα για όσους δεν θέλουν περιορισμό στο κάθε πότε θα τρώνε κάτι.

Για τα φρούτα, υπάρχει περιορισμός κάθε μέρα, αλλά την ημέρα της αποτοξίνωσης μπορείτε και πάλι να φάτε όσα και όποια φρούτα θέλετε. Ακόμα κι αν θέλετε να φάτε ένα ολόκληρο καρπούζι, κάντε το !

Το πρωινό όμως είναι καθημερινά το ίδιο, εκτός των ημερών της αποτοξίνωσης. Δηλαδή κάθε μέρα το πρωί θα τρώτε 2 αυγά με 2 φέτες ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Δεκατιανό δεν υπάρχει αλλά αν δεν έχετε φάει όλο το πρωινό σας μπορείτε να φάτε εκεί ότι έχει απομείνει. Π.χ. μπορείτε να πιείτε πορτοκαλάδα το πρωί και στις 10 να φάτε τα 2 αυγά με τις 2 φέτες ψωμί. Επίσης, μπορείτε να πιείτε όσους καφέδες, τσάι αλλά και αφεψήματα βοτάνων θέλετε!!!

Ημερήσιο πρόγραμμα δίαιτας αστροναυτών (NASA) Πρωινό πάντα ίδιο!

Δευτέρα Μεσημεριανό: 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι και 3 αυγά Βραδινό: 1 μερίδα κρέας χοιρινό χωρίς λίπος, 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι

Τρίτη Μεσημεριανό: 1 στήθος κοτόπουλου στη σχάρα και 1 μερίδα πράσινη σαλάτα Δείπνο: 7 φέτες ζαμπόν, και κοτόπουλο που μπορεί να έχει μείνει από το μεσημέρι και σαλάτα

Τετάρτη Μεσημεριανό: 1 μεγάλη σαλάτα με λαχανικά της αρεσκείας σας και 1 τοστ με γαλοπούλα μόνο Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 5 φέτες ζαμπόν και 1 μεγάλη σαλάτα χωρίς λάδι

Πέμπτη Μεσημεριανό: 1 σαλάτα τριμμένο καρότο, 1 βραστό αυγό και 7 φέτες γαλοπούλα Βραδινό: Λαχανικά ωμά ή βραστά και κρέας μοσχαρίσιο

Παρασκευή Μεσημεριανό: Σαλάτα με καρότα, ντομάτες, αγγούρια, λάχανο και 1 μερίδα κοτόπουλο Βραδινό: 1 μερίδα κρέας ψημένο στη σχάρα

Σάββατο Ημέρα Αποτοξίνωσης: Μόνο φρούτα, όσα και όποια θέλετε

Κυριακή Μεσημεριανό: 1 μερίδα κρέας μοσχαρίσιο και σαλάτα Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 1 τοστ με γαλοπούλα και 1 πορτοκάλι

Mihaela (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 4 έτη 9 μήνες

ti trome sto proino

eleni

πριν από 3 έτη 1 μήνας

Σε απάντηση του από Mihaela (χωρίς επαλήθευση)

Το πρωινό είναι πάντα το ίδιο, εκτός των ημερών της αποτοξίνωσης. Δηλαδή το πρωί θα τρώτε 2 αυγά με 2 φέτες ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Αλέξανδρος Κ. (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 2 έτη 2 μήνες

Ακολούθησα την διατροφή αυτή πριν απο 3 χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω περίπου 30 κιλά. Με βοήθησε πολύ το γεγονός οτι είμαι κρεατοφάγος. Και κάθε φορά που νιώθω να "ξεφεύγω" ξαναρχίζω την δίαιτα και έρχομαι "στα ίσα μου". Το γενικότερο concept της διατροφής το διατήρησα και στην καθημερινότητά μου. πχ δεν εχω βρεί πιο πλήρες πρωϊνό απο το βραστό αυγό με χυμό πορτοκάλι. Οτιδήποτε άλλο και να φαω μετά απο ενα δίωρο ξαναπεινάω. Ευχαριστώ πολύ παιδιά

Καλησπέρα, θα ήθελα μια διευκρίνηση. Όταν αναφέρει σαλάτα αλλα δεν έχει σημείωση χωρίς λάδι, εκείνες τις μέρες μπορούμε να βάλουμε λάδι στη σαλάτα?? Ευχαριστώ..

Χρυσούλα (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 1 έτος 11 μήνες

Γειά σας θα ήθελα να κάνω ω μια ερώτηση..το πρωινό είναι ίδιο 2 φέτες ψωμί με 2 αυγά και χυμό από πορτοκαλί...μετά το μεσημεριανό και μετά το βραδινό ανά πόσες ώρες μπορούμε να φάμε και στην αποτοξίνωση πως είναι τρως με φρούτα απ τ πρωί ως τ βράδυ??

Οι νέες συνταγές μας