Τσουρέκια πασχαλινά με σοκολάτα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 30/04/2024

Η συνταγή για το πιο νόστιμα τσουρέκια που έχετε φάει ποτέ. Αφράτα και πεντανόστιμα με γέμιση σοκολάτας που κάνει μικρούς και μεγάλους να μην μπορούν να αντισταθούν. Λιώνουν σε κάθε μπουκιά στο στόμα. Δοκιμάστε το απόλυτο πασχαλινό γλυκό και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό + 100 γρ. περίπου αλεύρι για τσουρέκι
  • 2 κύβους μαγιά (80 γρ.)
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα, χλιαρό  
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό
  • Μισό κ.γλ. μαστίχα
  • 1 κ.γλ. μαχλέπι, κοπανισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. γλυκάνισο
  • 4 σπόρους κακουλέ

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. σοκολάτα, τριμμένη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Κανέλα
  • Ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βράζουμε κακουλέ και γλυκάνισο, σουρώνουμε και κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας και τις ρίχνουμε στο γάλα.

Βάζουμε στο μίξερ μας γάλα, το μισό βούτυρο, τη μαστίχα, μαχλέπι, αλάτι και τη μαγιά και χτυπάμε για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε για 15 λεπτά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ανέβει για 1 ώρα να διπλασιαστεί.

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα.

Έπειτα ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε στα δυο και το κάθε κομμάτι στα 3.

Ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο και αλείφουμε βούτυρο σε όλα τα φύλλα.

Κατόπιν πασπαλίζουμε κανέλα, ζάχαρη και σοκολάτα με ξύσμα.

Τυλίγουμε και στρίβουμε, κάνοντας το ίδιο και με τα άλλα δυο φυτίλια.

Βάζουμε ακτινωτά και τα πλέκουμε κοτσίδα.

Σκεπάζουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να ανέβουν για 1 ώρα, σκεπασμένα.

Έπειτα τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και γάλα.

Τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα και στον αέρα, στους 160 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

Τα τσουρέκια μας είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Οι θερμοκρασίες των υλικών δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 40 °C. Αν είναι καυτά τα υγρά υλικά που θα πέσουν πάνω στην μαγιά τότε θα καούν οι ζυμομύκητες της μαγιάς και το τσουρέκι δεν θα φουσκώσει.

Άλλες Πασχαλινές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας