Το Γουασάμπι (wasabi), το επονομαζόμενο και χρένο της Ιαπωνίας, είναι μια παχιά, πρασινόχρωμη και έντονη σε γεύση πάστα που τρώμε συνήθως με το σούσι. Όμως η αλήθεια είναι πως το wasabi που αγοράζουμε στα καταστήματα τροφίμων αλλά και αυτό που καταναλώνουμε στα εστιατόρια... δεν είναι αληθινό.
Μάλιστα, αν προσέξετε λίγο τα συστατικά του wasabi που θα βρείτε στην αγορά, θα δείτε ότι περιέχει γλυκαντικά, χρένο και πολύ λίγο αληθινό γουασάμπι. Ο λόγος είναι ότι αυτή η θαυμάσια πάστα προέρχεται από ένα φυτό που εξαιρετικά σπάνιο. Τόσο σπάνιο που ξεπερνάει τα 200 ευρώ ανά κιλό...
Στο παρακάτω βίντεο του Business Insider μπορείτε να δείτε τι είναι το φυτό wasabi, που φυτρώνει και υπό ποιες συνθήκες, και θα καταλάβετε αμέσως γιατί είναι τόσο ακριβό...