Τζατζίκι μυρωδάτο

Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για το πολυαγαπημένο και κλασικό τζατζίκι, μυρωδάτο και δροσερό να συνοδεύσετε τα κρέατά σας. Να πως φτιάχνουμε το τζατζικάκι μας.

Σε ένα μπολ ανακατευουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, τον άνιθο  το αλάτι και το πιπέρι.

Τρίβουμε το αγγούρι και το καρότο στον τρίφτη, τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν τα ζουμιά τους, και τα σουρώνουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Τα προσθέτουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ μέχρι να γίνει ενα ομοιόμορφο μίγμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο το μίγμα για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρουμε, ώστε να δέσει το τζατζίκι μας.

ΓΙα το σερβίρισμα τοποθετούμε όση ποσότητα θέλουμε σε πιάτο ή μπολ της αρεσκείας μας, και στολίζουμε με μία ελίτσα, ή περισσότερες,  ατο κέντρο του πιάτου.

Αν θέλουμε περιχύνουμε και με λίγο ελαιόλαδο.

Το μυρωδάτο τζατζίκι μας ειναι έτοιμο!

 

 

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: