Σουφλέ εύκολο

Από eleni, 18 Οκτώβριος, 2009
Μερίδες

Θα δούμε μια σούπερ αλλά εύκολη συνταγή για σουφλέ, που είναι και σχετικά ελαφριά αφού βασίζεται στο ψωμί.

Για να το φτιάξουμε, αφαιρούμε αρχικά την κόρα από τις φέτες του τοστ.

Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ, στρώνουμε τις μισές φέτες του ψωμιού.

Βάζουμε μία στρώση τυριών, χρησιμοποιώντας περίπου τις μισές φέτες τυριού που έχουμε.

Στη συνέχεια, κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ζαμπόν, και ρίχνουμε μία στρώση στο πυρέξ πάνω από το τυρί.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή με το υπόλοιπο ψωμί, το τυρί και το ζαμπόν.

Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Περιχύνουμε το μείγμα αυτό στο σουφλέ.

Μετά, βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου μία ώρα ώστε να απορροφήσει όλο το γάλα.

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Πρέπει όμως να προσέχουμε συνέχεια για να μη μας αρπάξει!

Το σουφλέ σερβίρεται ζεστό. Οπότε, αν θέλουμε να το σερβίρουμε σε τραπέζι, θα πρέπει να το ψήσουμε την τελευταία στιγμή. Καλή μας όρεξη!!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 3.8 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας