Υλικά Συνταγής
Αν έχετε βαρεθεί να πληρώνετε ένα σκασμό λεφτά στα ζαχαροπλαστεία για μια τούρτα της προκοπής και έχετε λίγο χρόνο, φτιάξτε τη δική σας τούρτα ακολουθώντας αυτήν εδώ τη συνταγή. Εμείς φτιάξαμε δύο τούρτες με αυτήν την συνταγή για το πάρτυ των παιδιών μας και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Πραγματικά όλοι ήθελαν και δεύτερο κομμάτι τούρτας! Για διακόσμηση εμείς επιλέξαμε μια εύκολη διακόσμηση με φράουλες, smarties και χρωματιστή τρούφα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε. Το μυστικό της τούρτας άλλωστε είναι στο παντεσπάνι...
Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε τα εξής:
- 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
- 4 κουταλιές καλαμποκέλαιο
- 1 βανίλια
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε τα εξής:
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Για την λευκή κρέμα
- 2 κονσέρβες φυτική σαντιγί
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 1 βανίλια
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 200 γρ κουβερτούρα τριμμένη
- 150 ml γάλα εβαπορέ (συμπυκνωμένο)
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Βήμα 1ο: Το παντεσπάνι
Αρχικά ετοιμάζουμε το παντεσπάνι και το σιρόπι του.
Καταρχάς χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν . Τουλάχιστον 4 λεπτά. Προσθέτουμε και την βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας πολύ ελαφρά (ιδανικά με μαρίζ) για να μην χάσουμε τον «όγκο» από το φούσκωμα των αυγών. Στο τέλος προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι με αποσπώμενη βάση 28εκατοστών περίπου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι να βγαίνει καθαρό πριν σβήσουμε τον φούρνο.
Όσο ψήνουμε το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά μόνο.
Μόλις βγει το παντεσπάνι, σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι. Προσοχή, θα βγουν λίγες σταγόνες από το τσέρκι, οπότε βάλτε από κάτω ένα ταψάκι για λίγη ώρα. Μην νομίσετε ότι το σιρόπι είναι πολύ, θα το ρουφήξει όλο.
Αφήνουμε το σιροπιασμένο παντεσπάνι της τούρτας μας να κρυώσει καλά.
Βήμα 2ο: Η κρέμα μας
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα για το εσωτερικό της τούρτας:
Χτυπάμε πολύ καλά την φυτική σαντιγί μέχρι να φουσκώσει.
Προσθέτουμε την βανίλια και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι (που έχουμε αφήσει να κρυώσει καλά!) και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 3ο: Η επικάλυψη της τούρτας
Επειτα ετοιμάζουμε και την επικάλυψη σοκολάτας:
Βράζουμε το γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και περιχύνουμε με το γάλα.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ και μόλις λιώσει όλη η σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι. Μόλις γίνει χλιαρή, στρώνουμε πάνω στην τούρτα.
Για να πετύχετε λεία επιφάνεια, τρίψτε πολύ καλά την κουβερτούρα πριν την λιώσετε στο εβαπορέ.
Βήμα 4ο: Η τούρτα μπανει στο ψυγείο!
Τώρα η τούρτα μας είναι σχεδόν έτοιμη, αλλά πριν κάνουμε οτιδήποτε πρέπει να την αφήσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 18 ώρες.
Βήμα 6ο: Το σχέδιο της τούρτας
Οπότε την επόμενη μέρα, αφού έχει παγώσει στο ψυγείο, την βγάζουμε και φτιάχνουμε το επιθυμητό σχέδιο πάνω στην τούρτα χρησιμοποιώντας τρούφα, smarties, φράουλες ή ότι άλλο επιθυμείτε!
Προσοχή! Για το ντεκόρ αφήνουμε περιμετρικά λίγο κενό για να μην χαλάσει όταν ξεφορμάρουμε.
Ξεφορμάρουμε από το τσέρκι λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα.
Και να πως ήταν η δεύτερη από τις δύο τούρτες που έφτιαξα με την ίδια συνταγή για τούρτα (η άλλη φαίνεται στην εικόνα που βρίσκεται στην αρχή της συνταγής):
Θα τη δοκιμάσω για τα
Να μας στείλεις φωτό!
άμεση απάντηση για την τούρτα
Παντεσπάνι