Απολαυστική τούρτα πραλίνα με κεράσια

Υλικά συνταγής

Μια φανταστική συνταγή για να τους γλυκάνετε όλους: Τούρτα πραλίνα με κεράσια. Εύκολη και πάνω από όλα γευστική! Κατάλληλη για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 8 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Μισό κ.γλ. κρεμόριο
  • 40 γρ. εσάνς πικραμύγδαλου
  • 300 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
  • 3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. σαντιγί έτοιμη
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Για το στόλισμα

  • 1 μισή κούπα σάλτσα με κεράσια
  • 50 γρ. νιφάδες σοκολάτας
  • 100 γρ. αμυγδαλάκι, καβουρντισμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα ασπράδια με το κρεμόριο, να πήξουν και να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε κατόπιν λίγη λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπάμε, ώσπου να επιτύχουμε μαρέγκα σφικτή, να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσουμε.

Ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι, ρίχνουμε λίγα λίγα τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη φρυγανιά και τα ενώνουμε  με την μαρέγκα, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει.

Στην συνέχεια, ψήνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκατοστών στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά.

Όταν ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει, και μετά το κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια.

Έπειτα, κόβουμε κάθε κομμάτι σε ότι σχήμα θέλουμε (π.χ. στρογγυλό ή σχήμα καρδιάς). Αυτό μπορεί να γίνει είτε με μεγάλο κουπ-πατ είτε με ένα πατρόν από χαρτόνι.

Παίρνουμε μια πιατέλα και στρώνουμε στο πάτο το ένα παντεσπάνι. Απλώνονουμε πάνω αρκετή σαντιγί.

Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι.

Έπειτα, καλύπτουμε την επιφάνεια με σαντιγί.

Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί σε κορνέ με μύτη αστέρι, και κάνουμε τριγύρω από την τούρτα (στο κάτω μέρος) μια γιρλάντα.

Επίσης καλύπτουμε με σαντιγί και το εξωτερικό της τούρτας μας.

Απλώνουμε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα κεράσια και πασπαλίζουμε τη σαντιγί με το αμυγδαλάκι και τις νιφάδες της σοκολάτας.

Αυτό ήταν, η τούρτα μας είναι έτοιμη!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εάν δεν έχουμε κρεμόριο, ρίχνουμε λίγο λίγο χυμό λεμονιού (1 κουταλιά), ενώ χτυπιούνται τα ασπράδια.
  • Σάλτσα με κεράσια, εάν δεν βρούμε έτοιμη στραγγίζουμε μία κομπόστα κεράσι, δένουμε το ζουμί με λίγο κορν φλάουρ προσθέτοντας και 1 με 2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε μέσα τα κεράσια.
  • Εάν δεν αγοράσουμε έτοιμη σαντιγί, χτυπάμε κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για τούρτες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: