Πεσκανδρίτσα με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι που έχετε φάει ποτέ! Δοκιμάστε πάση θυσία την υπέροχη πεσκανδρίτσα με σπανάκι και κρέμα γάλακτος και θα μας θυμηθείτε. Πλούσια σε γεύση και αρώματα!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό πεσκανδρίτσα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • Λίγο σέλινο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κούπα μανιτάρια
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα τυρί ρεγκάτο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 50 γρ. περίπου κρεμμύδι, ξερό (1/4 κούπας)
  • 50 γρ. περίπου κρεμμύδι, φρέσκο ( 1/4 κούπας)
  • 1 μισή κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. άνηθο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βράζουμε το ψάρι μαζί με το καρότο, το ξερό κρεμμύδι και το σέλινο.

Ζεματίζουμε το σπανάκι και το αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ να καλύψει τον πάτο του.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το κόκκαλο από το ψάρι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Αραδιάζουμε το ψάρι επάνω από το σπανάκι.

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο, με το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το λεμόνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαφριά σάλτσα.

Μόλις πήξει το μείγμα, προσθέτουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλατοπίπερο και τον άνηθο.

Ανακατεύουμε να δέσουν ελαφρά.

Έπειτα περιχύνουμε το ψάρι με αυτή τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι.

Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο για 20 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί θέλουμε, πέρα από ρεγκάτο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας