Υλικά Συνταγής
Με αυτή τη συνταγή το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει θάλασσα. Διαφορετικές γαρίδες με ούζο και κρέμα γάλακτος. Ο πιο εύκολος αλλά και γρήγορος τρόπος, για να μαγειρέψουμε τις γαρίδες.Αν τις φτιάξουμε χωρίς κρέμα γάλακτος, έχουμε ένα ωραιότατο νηστίσιμο πιάτο. Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Υλικά συνταγής
- 3 κ.σ. βούτυρο, καθαρισμένο
- 600 γρ. γαρίδες
- 1 σκ. σκόρδο, τριμμένο
- 50 γρ. ούζο
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας τα κελύφη κι αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές.
Με μια φουρκέτα, τραβάμε κι αφαιρούμε το εντεράκι.
Στη συνέχεια σ' ένα βαθουλό τηγάνι με βαρύ πάτος, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το σκόρδο.
Βάζουμε μέσα τις γαρίδες και τηγανίζουμε τις ελαφρά κι από τις δύο πλευρές.
Έπειτα τις σβήνουμε με το ούζο κι όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε ως το σημείο βρασμού.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις σερβίρουμε αμέσως.
Οι γαρίδες με ούζο και κρέμα γάλακτος είναι έτοιμες.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε τις γαρίδες με σοταρισμένα λαχανικά.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαρίδες
- Γαρίδες Λαδολέμονο
- Γαρίδες σαγανάκι, που μοσχοβολάνε
- Γαρίδες σωτέ με ρύζι και πάπρικα, η συνταγή από την Ταϊτή
- Γαρίδες βραστές, μια γρήγορη νοστιμιά!