Υλικά Συνταγής
Δροσιστική και απολαυστική γρανίτα βερίκοκο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο! Για να φτιάξουμε τη γρανίτα μας πρέπει να βρούμε ώριμα βερίκοκα.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα: Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Ρίχνουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Σουρώνουμε με σίτα το μίγμα μας και το τοποθετούμε σε μπολ παγωτού.
Τοποθετούμε τη γρανίτα στην κατάψυξη. Όταν αρχίζει να πήζει τη βγάζουμε από την κατάψυξη και την χτυπάμε στο μίξερ.
Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να την καταναλώσουμε.
Για να σερβίρουμε βγάζουμε την ποσότητα που θα χρειαστούμε από την κατάψυξη τη χτυπάμε στο μίξερ και την τοποθετούμε σε ψηλό ποτήρι. Πίνεται με καλαμάκι.
Η γρανίτα βερίκοκο είναι έτοιμη!