Χοιρινό με πράσα, γρήγορα και νόστιμα!

Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ η συνταγή για χοιρινό με πράσα είναι μια γευστικότατη και εύκολη συνταγή, για όλους τους οπαδούς της ποιοτικής κουζίνας που λατρεύουν το κρέας και τους αρέσουν να δοκιμάζουν συνδυασμούς γεύσεων. Δοκιμάστε την κι εσείς...

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά κόβουμε το χοιρινό μας σε κομμάτια. Τα κόβουμε όσο μικρά ή μεγάλα θέλουμε, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πρέπει να μπορούν να ψηθούν καλά.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να σωταριστούν ελαφρά.

Στη συνέχεια, βάζουμε και το χορινό μας μέσα στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια και το πράσο.

Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρεατάκι μας να ψηθεί μαζί με τα λαχανικά του, σε χαμηλή φωτιά, για 2 ώρες περίπου.

Μόλις γίνει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές

  • Το χοιρινό με πράσα, μπορεί να συνοδευτεί και με ρύζι.
  • Για το σωτάρισμα, φροντίζουμε τα κομμάτια του κρέατος να είναι στεγνά και το σκεύος καυτό, πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να «σβήσουμε» το χοιρινό μας με λίγο κρασί (ένα ποτηράκι) προτού ρίξουμε νερό.

Άλλες συνταγές για χοιρινό

 

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: